Gegevens

De Open Food Facts-database is beschikbaar onder de Open Database-licentie . De individuele inhoud van de database is beschikbaar onder de database-inhoudslicentie . De productfoto's zijn beschikbaar onder de Creative Commons Naamsvermelding Gelijk delen licentie. De foto's kunnen grafische elementen bevatten die onderhevig zijn aan auteursrechten of andere rechten, die in sommige gevallen kunnen worden gereproduceerd (citaatrechten of redelijk gebruik).

Lees alsjeblieft Voorwaarden voor gebruik en hergebruik voordat u de gegevens opnieuw gebruikt.

We willen graag weten hoe de gegevens van Open Food Facts worden gebruikt. Het is niet verplicht, maar we stellen het zeer op prijs als u ons vertelt over uw hergebruik zodat we ze kunnen delen met de Open Food Facts community.

Open Food Facts gegevensexport

Database dumps en exports worden elke nacht gegenereerd.

Informatie over de verschillende velden voor de MongoDB-dump en CSV-export is beschikbaar op https://world.openfoodfacts.org/data/data-fields.txt

MongoDB dump

Alle productdata is beschikbaar in een MongoDB-databasedump.

Link
https://static.openfoodfacts.org/data/openfoodfacts-mongodbdump.tar.gz
sha256sum
https://static.openfoodfacts.org/data/sha256sum
md5sum
https://static.openfoodfacts.org/data/md5sum

Delta export

De dagelijkse delta-export wordt voor de afgelopen 14 dagen geleverd. De lijst van momenteel beschikbare delta bestanden kan worden gevonden op https://static.openfoodfacts.org/data/delta/index.txt. Elke regel vertegenwoordigt een bestand dat beschikbaar is op https://static.openfoodfacts.org/data/delta/{filename}. De bestandsnaam bevat UNIX-tijdstempel van de eerste en de laatste wijziging in het JSON-bestand, zodat de delta-bestanden worden geïmporteerd (na extractie) met mongoimport In alfabetische volgorde.

Let op dat de delta bestanden u niet kunnen vertellen over verwijderde producten vanwege de aard van mongoexport. Om verwijderde producten uit uw database te verwijderen, moet u de volledige MongoDB dump importeren.

CSV-gegevens exporteren

Gegevens voor alle producten, of sommige van de producten, kunnen worden gedownload in CSV-formaat (leesbaar met OpenOffice, Excel en vele andere software) via het geavanceerde zoekformulier.

Link
https://static.openfoodfacts.org/data/en.openfoodfacts.org.products.csv

De bestandscodering is Unicode UTF-8. Het teken dat velden scheidt is <tab> (tabulatie).

RDF Data exporteren

De database is ook beschikbaar in het RDF formaat. aankondiging in het Frans.

Link
https://world.openfoodfacts.org/data/en.openfoodfacts.org.products.rdf

Live JSON API

Een JSON API is ook beschikbaar om de gegevens voor een product te lezen. Deze API wordt met name gebruikt in de Open Food Facts mobiele app voor iPhone en Android.

We change the API over-time but we are careful to keep backwards compatibility. Vertel ons alstublieft of u het gebruikt, zodat we u kunnen vertellen over mogelijke veranderingen.

URL om gegevens te lezen voor een product: https://world.openfoodfacts.org/api/v0/product/[barcode].json

Voorbeeld: https://world.openfoodfacts.org/api/v0/product/737628064502.json

Further documentation is available on the Wiki. (Important note: the page is divided into subpages for READ and WRITE). A better documentation is being developped, with uses cases for displaying a product, and letting your users add the data required to get the Nutri-Score, NOVA groups and additives. You can access it here.

U bent zeer welkom om de API te gebruiken voor productieprocessen, zolang 1 API oproep = 1 echte scan door een gebruiker. Any attempt to scrape the database using the API will very likely be blocked, as full daily exports are available on this very page.

Het verzenden van een HTTP-header met uw API-call is ook een goede manier om contact op te nemen als er een probleem optreedt.

Als je ergens niet zeker over bent, of als je een vraag hebt (er is geen domme vraag), stel ze gerust op Slack: -)

Android en iPhone mobiele app

The code for the Open Food Facts mobile app is available on GitHub (Android and iOS). De app staat gebruikers toe om de barcode van producten te scannen, om de productinformatie te bekijken en om foto's en gegevens te nemen en te verzenden voor ontbrekende producten.

De app voor iOS is ontwikkeld in Swift.

De app voor Android is ontwikkeld in Java.

Je bent van harte welkom om de code opnieuw te gebruiken (het is open source) en ons te helpen deze te verbeteren, voor iedereen, op de hele planeet.

Wrappers en SDK's

We hebben waarschijnlijk een wrapper voor uw favoriete programmeertaal. Als we je gewenste wrapper hebben, dan kan je die gebruiken en verbeteren. Als we de gewenste wrapper niet hebben, kan je helpen met die te maken.

Hiermee kunt u gegevens gebruiken en uw gebruikers nieuwe gegevens laten bijdragen

Bespreking van gegevens, API en export

U kunt deelnemen aan de Open Food Facts Slack-chatroom, wat de beste manier is om vragen te stellen en de API te bespreken .

U kunt ook lid worden van de mailinglijst om de API en de export te bespreken, ons over uw hergebruik te vertellen en een melding te ontvangen wanneer verbeteringen of wijzigingen in de API worden aangebracht. Stuur een lege e-mail naar api-subscribe@openfoodfacts.org om je te abonneren.

Contactpersoon

Voor elke vraag over de gegevens kunt u contact met ons opnemen op contact@openfoodfacts.org